Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Sutta sohvalle

päivis: Tuo Niilosta sohvalla ottamani kuva sai minut miettimään, minkä verran luontoa ja eläimiä hyödynnetään sisustuksessa. Kun vähän katselin ympärilleni Laukaassa, jossa tuo kuva on otettu, huomasin, että susityynyn lisäksi parissa muussa tyynyssä tallustelee hirviä ja yhteen tyynyyn on kauniisti kirjailtu mäyräkoiran kuva.

Edelleen Laukaassa yhden torkkupeitonkin koristeena on sarvipäisen hirven kuvia. Seinällä on myös painettu kangas, johon on kuvattu rullalle kääriytynyt käärme. Vaikka en käärmeistä pidäkään, kyseistä eläväistä esittävä kangastaulu on upea. Käkikellossa on ilman muuta pari käkeä.

Kaikissa ikkunaverhoissa näkyy olevan kasvien kuvia, vaikka kukkia tai heiniä ei erityisesti olekaan ollut tarkoitus ripustaa ikkunoihin. Nykyisin Laukaan kodin suihkuverhossakin on luontoaihe. Niin kai voi sanoa vanhastakin suihkuverhosta, jota koristi kuva Aku Ankasta. Vai olisivatkohan siinä olleet veljenpojat. Ankkoja joka tapauksessa.

Eläimet ja luonto varmasti miellyttävät ihmisen silmää sisätiloissakin. Myös Niilo tuntuu viihtyvän alustoilla, jotka joko ovat eläimen karvasta peräisin tai jäljittelevät sitä. Tässä lista Niilon suosimista makuualustoista: susiturkki (suden karvaa muistuttava viltti), lampaan talja, keinotekoinen lampaan talja, kikkarakarvaisen koiran turkkia muistuttava peitto ja kaikki karvalankamatot. Samaan listaan voi varmaan lisätä myös tuon kuvassa näkyvän alustan, joka todellisuudessa on Jorman karvainen liivi.

Ei kommentteja: