Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Taidan kerätä kelloja

jormas: Jatkan kappaleen päiviksen aiheesta siltä osin, kun hän kertoi rantaa kiertävien pullakauppiaiden tuotteista. Ajattelen seksimunkin saaneen nimensä  niin sanotusta sokeroidusta munkkirinkilästä, jossa on reikä keskellä. Se on kyllä aivan oma arveluni, joka saattaa mennä metsään. Mutta ehkä joku valistuneempi korjaa, jos näkee aiheelliseksi blogimme kautta meitä valistaa. Mutta suhteellisen uusikin leivonnainen, munkki sekin Thaimaan rannalla liikkuu. Tai ainakin minulle se on uusi tuote ainakin nimensä puolesta. Sitä sanotaan nunnamunkiksi. Samalla logiikalla voisi arvella, että sillä tarkoitetaan munkkia, jossa ei ole reikää lainkaan. Lienee kai toiselta nimeltään hillomunkki.

Kaupoissa kiertäminen on minulla Thaimaan reissuilla vähentynyt, sillä minulla on yllin kyllin kaikkea mitä tarvitsen. Ja isäni oppien mukaan tarvekaan ei vielä ollut riittävä syy hänen mielestään ostamiseen. Faija lanseerasikin monta oivaa elämän viisautta. Joista yksi oli se, että jos haluat, että sinulla on aina rahaa, älä osta sitä mitä tarvitset, vaan sitä mitä ilman et tule toimeen. Isällä olikin aina rahaa, vaikka oli kaikkea muuta kuin suurituloinen.

Breitling kelloja taitaa olla piraatit mukaan luettuna sata ei mallia
Mutta minä ostan paljon turhaa, vaikka käytänkin aika tavalla aikaa kaupoissa ollessani siihen, että keksisin syyn miksi voisin tai pitäisi ostaa sitä taikka tätä. Viime reissulla keksinkin itselleni täysin tarpeettoman uuden keräilykohteen ja harrastuksen. Aion jokaiselta Aasian reissulta ostaa ja tuoda Suomeen  yhden tai useamman piraattikellon. Alan siis keräilemään niitä. En kuitenkaan mitä tahansa, vaan jotain sellaista, jotka aitoina ja alkuperäisinä maksavat niin sanotusti hunajaa tai ovat jotenkin erityisiä.. Ensimmäisen keräilykappaleen olen jo tuonut ja se on merkiltään Breitling automaattikello. Ei siis patterisellainen.
Ranteessani se on nyt kolmatta päivää ja ainakin vielä se käy. Vanhan kansan miehenä mielestäni on oma hohtonsa kelloissa, jotka tikittävät, kuten nyt hankkimani ajannäyttäjä. Ja kun ei ole hirveästi älämölöä ympärillä, kuulenkin vielä tikityksen.

Ei kommentteja: