Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 16. tammikuuta 2015

Riisikeitin taitaa jäädän hankkimatta

päivis: Vähiin taas käy ennen kuin loppuu. Tämänkertaiset päivät Thaimaassa nimittäin. Sunnuntaina illalla pitää taas raahautua laukkuinemme Suvarnabhumin lentokentälle Bangkokiin. Mutta onhan tässä vielä huominen ja sunnuntaikin melkein koko päivä aikaa olla täällä. Suomen pakkaset ja lumisateet eivät kauheasti houkuta, mutta minkäs teet. Kotimaa kutsuu.

Tämän päivän ramppasimme kaupungilla eli Pattayalla. Askeleitakin tuli aktivointiranneekkeen mukaan yli 10 000, mutta aktiivisuuspallukoita ei mainittavassa määrin. Sen selittää hidas vauhti, kun piti vähän väliä pysähdellä milloin millekin kojulle tai putiikkiin.

Mutta ennen Pattayaa kävimme katsomassa tutuiksi tulleita, hiljentyneen rakennustyömaan koiria. Niillä ei taaskaan ollut nälkä, sillä Gerry on pitänyt huolen niiden ruokkimisesta. Hauska yllätys oli, kun Jorma löysi tiedossamme olleet pennut, joita luulimme olevan viisi. Mutta, yllätys yllätys, niitä onkin kahdeksan. Ihan uskomatonta. Tässä niistä neljä. Toiset neljä olivat vähän arempia ja tyytyivät pysyttelemään pensaikon takana. Mutta haukkua ne jo osasivat.


Varsinainen päivän kierros alkoi huonekaluliikkeistä, joista kävimme katselemassa tulevaan Thai-kotiimme sopivaa kaappia tai ehkä kahtakin. Meillähän on muutto edessä joskus kesän tai syksyn aikana. Milloin Seven Seas sitten valmistuukin. Yltiöpositiivista valmistumisaikaa on siirretty parilla kuukaudella, kuten arvelimmekin. Noin 1450 asunnon "kylän" valmiiksi rakentaminen on sentään melkoinen urakka.

Sopivia kaappikauppoja emme löytäneet, mutta Jokilaaksoon löysimme pienen, mutta tukevan oloisen tuulettimen. Sitä tarvitaan, kun toisinaan onnistumme lämmittämään takan liian kuumaksi. Ilman kierrättäminen auttaa tähän vaivaan. Samasta kaupasta löytyi myös rasioita, joissa voin kuljettaa töihin eväitä uudessa repussani, jossa on tietokoneen lisäksi tilaa vain kapeille tavaroille. Rasioiden pitää siis olla hyvin tiiviit ja sellaisia täältä löytyy. Kokemus on osoittanut, että kaikki pienille öttiäisille kelpaava kannattaa sulkea tiiviisti rasioihin tai pusseihin. Siksi täällä maailman kolkassa hallitaan tiiviiden astioiden valmistus.

Ilokseni - tai surukseni, miten vain - samasta kaupasta löytyi myös riisikeittimiä. Olen alkanut himoita sellaista. Kuulin eräältä suomalaistutulta, että hän jopa tekee kaalisoppaa kyseisessä keittimessä. Eilen googlettelin suomenkielisiä kommentteja riisikeittimistä. Käyttäjien kokemukset olivat tietenkin laidasta laitaan. En tullut hullua hurskaammaksi, joten ehkä vähän siitäkin syystä keitin ei lähtenyt mukaamme, vaikka valikoima olikin melkoinen. Huomenna ehkä käyn vielä toisessa riisikeitinliikkeessä eli Tesco Lotuksessa vertailemassa laitteita ja päätän lopullisesti, hankitaanko meille sellaista. Jos ei hankita Suomeen, niin viimeistään uuteen Thai-kotiin sellainen pitää saada.

Thepprasitin markkinoillekin poikkesimme vielä illan himmennyttyä. Kaikkea pientä löytyi sieltäkin mukaan. Ja koiranpentuja tietysti kaupattiin. Jonkun kuulin kysyvän rotukoirilta näyttävien pentujen hintaa. 10 000 bahtia maksoivat. Se on euroissa tämän hetken huonolla kurssilla vähän päälle 260.

Ei kommentteja: