Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Omia polkuja kulkevien kivijalkakauppa - kohtaamispaikka

jormas: Eilen piipahdimme ja oikeastaan vähän enemmänkin Omia polkuja kulkevien kivijalkakaupalla - kohtaamispaikalla https://www.facebook.com/elamantahden?fref=ts. Oli mukavaa, kun sielläkin oli kaikki tolallaan. Tai mitä se nyt sen kanssa tarkoittaakaan, sillä jos emme kaivaisi silloin tällöin omaakin rahamassia, loppuisi Kaupan tarina siihen. Samoin kävisi, jos olisi yksikin työntekijä, jolle pitäisi/saisi maksaa palkkaa. Tai talon omistaja Seppo Sjöblom sanoisi, että nyt pitää aloittaa vuokranmaksu. Tästä siis iso kiitos Sepolle, kuten myös sille puolelle tusinaa ihmistä, jotka antavat panoksensa paikan hyväksi.

Mutta mitä paikka sitten antaa ja mikä on sen tarkoitus? Tällä hetkellä se antaa mahdollisuuden sekä kunnalle että Ely-keskukselle käyttää kohdettamme työkyvyn kartoittamiseen, työkokeiluun ja sen sellaiseen. Nyt näitä tekijöitä on meillä kolme, jotka ovatkin koko Kaupan sielu ja sydän.  Sitten on sama mokoma muita tekijöitä, jotka muuten vaan kantavat vastuuta tavalla tai toisella lähes päivittäin. Ehkä heillekin  tarjoamme jotain tekemisen mahdollisuuksia tai ainakin sisältöä arkeen.

Joulukuusiakin pihassa myyttiin, joskin menestys ei ollut päätä huimaava.
Pihasta on saanut paikkansa myös matkailuautossa atk-laitteita kunnostava yrittäjä.
Kävijöiden palautteesta voi myös päätellä, että kouralliselle ihmisiä Omia polkuja kulkevien kohtaamispaikka on tärkeä. Palautetta saamme siitä päivittäin. Joku käy penkomassa onko tullut jotain uutta ostettavaa, joku hörppää kupin kahvia, joku vaihtaa kuulumisia tai tuo vain niitä ja niin edelleen.

Mutta miksi sen perustimme paikan ja mitä se antaa meille tai ehkä tarkemmin minulle. Oikeastaan kaikkien siellä olevien tavaroiden vaihtoehto on päätyä kaatopaikalle tai vastaavaan tai vain lojua nurkassa hylättynä. Kun joku jotain meiltä itselleen löytää, tarkoittaa se usein hyvää mieltä ja uutta elämää löydetylle esineelle tai vaatteelle. Se on mukava asia kaiken tämän tarpeettoman krääsän ja roinan keskellä. Tässä linkin takana oiva tarina ullakolle unohtuneesta hatusta. Istukaa, eläytykää ja kuunnelkaa ajatuksella: https://www.youtube.com/watch?v=tNqwERjEXlM.

Niin kauan kuin pussi kestää ja saamme pidettyä palaset kasassa, jatkamme tavalla tai toisella, vaikka emme tiedä minne olemme hankkeemme kanssa menossa. Vain yksi asia on meille melkein pyhä. Emme tee vilppiä emmekä muutakaan laitonta. Aika siis näyttäköön minne päädymme.

Ei kommentteja: