Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 26. tammikuuta 2015

Nopea, halpa, luotettava

päivis: Menee mainostamiseksi, mutta minkäs teet. Istun OnniBus-nimisen firman punaisessa bussissa matkalla Jyväskylään ja ainakin tähän mennessä voin allekirjoittaa tuon otsikon väittämän. Sen lainasin firman nettisivuilta.

Tuli syy käydä Jyväskylässä julkista liikennevälinettä käyttäen, jotta voisin hyödyntää ainakin osan matkoista myös työntekoon. Kun katsoin junalippujen hintoja, huomasin niiden maksavan maltaita. Matkahuollon sivuilta löytyi maininta bussien halvoista hinnoista, mutta ei halpoja hintoja.

Mutta onneksi on OnniBus. Edestakainen lippu Helsingistä Jyväskylään maksoi 25 euroa ("halpa"). Wikipedian mukaan firma on liikennöinyt Suomessa vuodesta 2012 alkaen. Minulla matka on ensimmäinen, mutta enpä ole kovin usein muidenkaan bussiyhtiöiden palveluja käyttänyt. Edellisestä vähän pitemmästä bussimatkasta on reilu viikko ja sekin Thaimaassa. Lähivuosien useimmat bussikokemukset ovat nimenomaan sieltä.


Tässä vaiheessa oli vielä paljon tilaa.
Luulin, että OnniBussit ovat vanhoja rämiä, mutta olin väärässä. Ainakin tämä auto on oikein hieno. Istuimet on verhoiltu punaisella keinonahalla ja katossa palavat matkan aikana siniset valot.  Matkustaja voi halutessaan sytyttää oman pienen kattovalon. Suurin osa näkyy matkustavan valoitta. Ehkä torkkuvat, sillä kyyti on tasaista ("luotettava"). Turvavyöt kehotettiin matkan alkaessa kiinnittämään. Odotin, että joku tulee tarkistamaan ne ihan kuin lentokoneessa. Ei sentään tullut.
Olin nopea (taidan olla vanha täti, jotka tunnetusti etuilevat) ja sain hyvän paikan. OnniBussit ovat kuulemma aina täynnä, mutta tässä vuorossa oli jonkin verran tyhjiä paikkojakin molemmissa kerroksissa. Mutta kieltämättä matkustajia oli paljon.

Osa näprää tietokoneitaan tai tablettejaan. Minä hoitelin nettiyhteyteni kannettavan oman sim-kortin avulla. Bussin yhteys ei toiminut täysin moitteetta. Taisi olla matkan ainut miinuspiste. Tietokoneen saa mukavasti ladattua penkin alta löytyvästä pistokkeesta.

Kun viimeksi aika monta vuotta sitten matkustin bussilla Helsingistä Jyväskylään, matka kesti muistaakseni viitisen tuntia. OnniBussilla se vierähtää kolmessa ja puolessa tunnissa ("nopea").

Ei kommentteja: