Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 29. joulukuuta 2014

Vuoden 2014 uutistarjonta

päivis: Otsikoin toissapäiväisen blogikirjoitukseni Kahden katastrofin keskellä ja mitäpä eilinen toikaan tullessaan: kaksi katastrofia. Toisen ilmassa Air Asian lentokoneen katoamisen muodossa ja toisen Välimerellä, jossa matkustaja-alus syttyi tuleen.

Vaikka olenkin taikauskoinen, en silti kuvittele, että blogiaiheellani olisi mitään tekemistä noiden onnettomuuksien kanssa. En ennustanut mitään, enkä varsinkaan aiheuttanut noita tuhoja. Enkä sitä paitsi edes varmaan tietäisi, että ne ovat tapahtuneet, ellen olisi äskettäin aktivoitunut Twitterin suhteen. Sieltähän minä tällä erää poimin uutiset, kun emme täällä Thaimaassa edes Suomen TV-uutisia seuraa netin kautta kuin silloin tällöin. Hesarin täkäläistä printtipainosta sentään tulee luettua, kun se hankitaan Pattaya Suomi-Seuralle kolmesti viikossa.

Kun vuosi alkaa olla lopullaan, voisi tietysti tehdä tässä nopean katsauksen kuluneen vuoden suuriin uutisiin. Niihin ainakin tuo Air Asia varmaan kuuluu, koska sen kohtalo on jo toinen lentokoneen mysteerikatoaminen tänä vuonna. Ja tämänkin lentoyhtiön taustalla on malesialainen firma.

Seuraavaksi mieleen tulevat Ukrainan tapahtumat, joista taas on seurannut vähintään Venäjän ahdinko ja ruplan arvon ennennäkemätön heikkeneminen. Venäjän vastaiset pakotteet tuovat mieleen Putin-juustot meidän kaupoissamme. Itsekin niitä hieman häpeillen ostin kolme tai neljä kappaletta hintaan euro per juusto.

Sitten alkaakin olla jo black outia. Mitähän vuoden aikana onkaan tapahtunut? Yritän unohtaa ikävät uutiset. Monacoon syntyi kaksoset, Madeleine odottaa toista lastaan. Kimpsu ja Minna ensimmäistään. Teemu Selännekin on ollut myönteisesti otsikoissa, kuten yleensäkin. On saatu uusia miljonäärejä Suomeen, viimeksi Jämsään. Se ei tietenkään kateellisille ole mikään hyvä uutinen.

Senkin muistan, että suomalainen lyhytfilmi pääsi kilpailemaan ulkomaisten filmien Oscar-pystistä. Kinattiin Kiasmasta ja järjestettiin arkkitehtuurikilpailu. Katajanokalle saatiin maailmanpyörä. Sofi Oksanen on varmaan tänäkin vuonna nauttinut suosiota ulkomailla. Matti Nykänen meni ties monennenko kerran naimisiin ja minä sain Paavo Väyryseltä sähköpostia. Aika hyvä uutisvuosi.

Ei kommentteja: