Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Linnan juhlat

jormas: Minulla on paljon turhia toiveita ja tavoitteita elämässä. Joista iso osa on kuitenkin toteutunut. Mutta kaksi odottaa edelleen toteutumistaan vuodesta toiseen. Toinen on kylpeä eduskunnan saunassa ja altaalla ja toinen on saada kutsu Linnan juhliin. Kutsuja linnoihin tai ainakin ehdolle tosin tuli aikoinaan enemmänkin, mutta selvisin niistä aina niin sanotusti ehdonalaisella. Mutta Linnan juhliin ei kutsua tullut vieläkään. Mutta ehkä se nyt oli lähellä, sillä eilen soitti Keski-Uusimaan toimittaja ja kysyi, että olenko saanut kutsun?

Päiviksen kanssa menin avioliittoon Sininauhasäätiön Mutterimajallla. Vaikka tässä vähän elvistelyn makua onkin, on rakennus suunnitteluineen omaa käsialaani. Tosin arkkitehti sen on niin sanotusti puhtaaksi piirtänyt. Eikä suinkaan ensimmäinen tehtävään valittu. Jonka kanssa pärjäsin erinomaisesti niin kauan kuin istuin rahakirstun päällä ja hyväksyin kiltisti kaikki suunnittelukustannukset. Vaan sitten, kun olisi pitänyt tehdä vähän talkootyötä Merikonttikotimme eteen, emme enää mahtuneetkaan samalle kupille. Mutta eipä ollut ensimmäinen virhearvioni ihmisestä.

Mutterilla pidimme häidemme yhteydessä "Kaikkien aikojen juhlat", jotka liittyivät oikeastaan kaikilta osien Sininauhasäätiöön. Häiden lisäksi muistelimmme Sininauhasäätiön 50-vuotistaivalta, siunasimme Mutterin käyttöön ja juhlimme saamaani sosiaalineuvoksen arvoa. Sosiaalineuvoksen arvo ei omassa päässäni minulle istunut. Kunnes oivalsin, että sitä ei saa kouluja käymällä. Sen jälkeen olen kantanut arvoa ylpeydellä. Oikeastaan jo siksikin, että se tuntuu joitakin närästävän. Joka tapauksessa Mutterilla oli 21.10.2007 (meniköhän päivämäärä oikein) neljä mittavaa juhlimisen aihetta.

Ehkä juuri siitä syystä juhlajengikin oli ainakin Sininauhan ympyröissä, sanoisinko ennennäkemätön. Mukana olivat muun muassa nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö ja hänen vastaehdokkaansa Pekka Haavisto. Ja paljon muita silmäätekeviä.

Me siis kutsuime Saulin häihimme, mutta  Linnan juhliin ei ole vastavuoroisesti häneltä kutsua tullut. Eikä perhe- tai muihin ykstyisempiinkään pirskeisiin.  Ehkä voin elää edelleen ilman sitäkin, kun oma saunakin tuli tehtyä merikonttiin viime suvena.

Juhlista muistuu mieleen monta mukavaa muistoa, joista olen kirjoittanut aiemminkin. Yksi on tietty häävalssi. Jota en osannut tanssia, kuten en hallitse muitakaan tansseja. Paitsi aikoinaan vähintään yhden ison Geen kumarassa, kun hallitsin ne kaikki. Mutta palkkasin sijaikseni tanssimaan mustalais-Santun https://www.youtube.com/watch?v=29pEFQUjhoQ. Jonka suvulta olen ostanut ainakin kolmessa sukupolvessa viinaa. Käteisellä ja velaksi. Santtu pitää Päämaja-kuppilaa rakennuksessa, jonka yläkerrassa minut on alkuunpantu reipas 60 vuotta sitten.

Ei kommentteja: