Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 6. lokakuuta 2014

Erillissopimus

Aikoinaan tein tuetun asumisen turvaksi erillissopimuksen, joka oli ja on edelleen käytössä monissa päihdehuollon asumispalveluyksiköissä valtakunnassamme. Nyt jo edesmennyt maanmainio työtoverini Raimo Oksa muunteli siitä itselleen sopivan version päättäessään työsuhteensa Jyväskylän Katulähetyksessä.
Näin tein myös itse eläkkeelle jäämiseni jälkeen.

Eilinen päiviksen blogikirjoitus käsitteli ikääntymistä, jonka innoittamana jaan sopimukseni teille:

Erillissopimus eläkkeelle jäämistäni koskien

Minä, Jorma Soini valtuutan eläkkeelle jäätyäni Sininauhan ja Katulähetyksen työntekijät poistamaan halutessaan itseni alueiltaan vaikka virkavallan avulla, jos en itse siihen kehotuksen saatuani kykene.

Työntekijät ja asiakkaat ylipäätään saavat eläkkeelle jäämiseeni liittyvien ongelmien vuoksi estää pääsyni myös kaikkien muidenkin päihdehuollon yksiköiden alueelle tilapäisesti. Silloin minulle on kuitenkin osoitettava joku muu kuin anniskeluravintola korvaavaksi tilaksi joutenoloa varten.

Työntekijät saavat tehdä henkilötarkastuksen sekä tarkistaa tavarani ja eläkekorttini kaikissa Katulähetyksen ja Sininauhan yksiköissä.
Suostun tarvittaessa ja sitä minulta pyydettäessä antamaan kolehtihaaviin tai Elämän tähden ry:n kahvikassaan euron tai pari.
Hyväksyn myös seurakunnan ja raamatunkäännöksen vaihtamisen toiseen, jos se on kokonaisuuden tai itseni kannalta perusteltua.


Jos en kuukausittain eläkkeelle jäätyäni ole käynyt asiakkaiden tai työntekijöiden kanssa kahvilla tai muuten sopinut ystävyytemme säilyttämisestä kirjallisesti heidän kanssaan, siirtyy "Kuuautomme" omistusoikeus Elämän tähden ry:lle, jolla on oikeus hävittää tai myydä se Omia polkuja kulkevien kaupan -kohtaamispaikan kautta. Mahdollinen tuotto käytetään työsuhteitteni aikana syntyneiden kalavelkojen lyhentämiseen tai maksamiseen.

Kaikkien edellä mainittujen tilanteiden arvioinnin jätän työntekijöille ja asiakkaille.
Eläkkeelle siirtymiseni ei muuta kotikuntaani, vaan siitä on aina sovittava erikseen kanssani.

Tämän sopimuksen tarkoitus ei ole poistaa eikä kaventaa eläkeoikeuksiani tai omavastuuta elämisestäni, vaan sopimuksen avulla pyritään ensisijaisesti estämään ystävyyssuhteiden katkeamiset ja eläkeoikeuden purkamiset.
Sopimuksen tarkoitus on myös turvata kaikille työntekijöille ja asukkaille oikeus mahdollisimman viihtyisään ja rauhalliseen työ- ja asuinympäristöön seurassani tai ilman.


Jorma Soini, sosiaalineuvos
elämän koelentäjä, väärien valintojen asiantuntija

Ei kommentteja: